6 yaşındaki oğlumla 1000 kitap okuduk
- Günde sadece 1 saat kitap okuduk. yarım saat sabah yarım saat akşam.
- Kitapların büyük çoğunluğunu kütüphaneden ödünç aldık.
- İlk başlarda okuduğumuz ingilizce kitapları tercüme ediyorduk. O anlamaya başladıkça tercümeyi o bize yapmaya başladı. Böylece doğru anlayıp anlamadığını takip edebilmiş olduk.
- Günde genellikle 3-4 kitap okuduk.
- Okumayı öğrendikten sonra kitaplardan en az birisini Sufi bize okudu.
- Kitaplar resimli çocuk kitabı. Ortalaması 30 sayfa kadar. Denizleraltında 20 bin fersah, Charlote’un ağı gibi romanlar da okuduk.
- Bazı kitapları 3-5-10 defa okuduk. Ama bir kere saydık.
- Sadece evde değil her yerde okuduk, okuyoruz. Gittiğimiz her yere kitap da götürüyoruz. Sırada beklerken, otobüste, trende her yerde okuyoruz.
- Kitapları okuduktan sonra üzerinde konuşuyoruz. Bazen kitaplarla ilgili resimler de yapıyoruz ya da başka aktiviteler.
Selamunaleyküm
Aslında videonuzu izlemiştim ama bir şeyler deme fırsatı olmamıştı.Blogunuza denk gelince yazmak istedim
sizi ve Barış Bey’i tebrik ederim.Çocugunuza 1000 kitap okuduğunuz için değil çocugunuzla 1000 kitap okuduğunuz için…Böyle aileler görmek güzel ,çocukların gelişimlerini izlemek güzel.Şunu diyebilirim ki birçok insana göstermiş oluyorsunuz çocukları için neler yapabileceklerini.Sufi’yi öpüyorum.
6 senede 3 kitap okumadım maşallah size harikasınız 🙂
gercekte çok güzel olmuş videonuz
Merhabalar Devletşah Özcan,
Bunları bizimle de paylaştığınız için teşekkür etmek istedim.
Merhaba,
Oğlum 2 yaşından beri her gece kitap okuyoruz, şimdi 6 yaşında. 1460 gece çocuk kitabı okumuşuz. Dün gece okuma yazma bilmeyen oğlum bize kitap okumak istedi, resimlerden hikaye yarattı. Fakat eksik birşey vardı, hiç ana fikre odaklanmadığımızı fark ettim. Sonrasında kitap hakkında konuşmuyorduk, sadece kitap okuma alışkanlığı olsun istemişiz. Siz farklı birşey yapıyor musunuz?
Biz okurken bile konuşuyoruz. Ya da olaylara tepki veriyoruz. Aaa.. böyle olur mu ya.. falan diye tepki veriyoruz. Üzerinde konuşuyoruz.
Merhabalar ;
Bizde doğduğundan beri çocuğumuzla beraber türkçe inglizce kitaplar okuyoruz ve şuan kızımız 2 yaşını geçti.. Bunun yanında kısıtlı çevre ve imkanlarla ingilizceyi ana dilde öğretmek için çok fazla uğraşıyoruz, yabancı oyun ablası, ingilizce kitaplar, müzikler dinlemek ve ingilizce şarkılar söylemek. Ama sufi’nin ”shenandoah canavarını arıyoruz” videosunda 10-11. dakikasında tanıtım yapıp sizinle ingilizce konuşması, aksanı, tonlaması,jest ve mimikleri resmen bizi bizden aldı. Bunu siz nasıl başardınız, neler yapmamızı önerirsiniz.. Birde bunun yanında 1000 kitap projesi için ingilizce kitapları hangi kütüphanelerden buluyorsunuz.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.. sEvgiyle kalın
Merhaba;
Biz yurtdışında yaşıyoruz. Haliyle aksanı çevredekilerden öğreniyor. Bizden değil.
iyi aksamlar öncelıkle sizi ve esinizi tebrık ederım …bu bın kıtabın listesinı yayınlayabılrmısınz…
listesini kendiniz instagramda fotoğraf olarak bulabilirsiniz.
Merhaba,
Herşeyden önce Barış bey ile paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Bize çok güzel bir örnek oldunuz.
İnşallah nasip olursa bizim de ikizlerimiz olacak 1000 kitap projesi müthiş, kitapları yavaş yavaş satın almaya başlamak istedim, ama Türkiye’de temin edebileceğim bir site bulamadım. Siz bu kısmı nasıl hallettiniz acaba? Yardımcı olabilirsiniz sevinirim.
tşk ederim gerçekten güzel bi paylaşım olmuş
Bazen kelimeler yetersiz kalıyor, sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum.
İlk emri oku olan bir dinin sahipleri olarak okumuyoruz.
Oku……