Venedik Usulü Ciğer Tava

Venedik Usulü Ciğer Tava

Malzeme
8
Adım
5

Hazırlanışı

  1. Piyazlık doğranan soğanlar zeytinyağında karamelize olmaya yakın kavrulur.
  2. Yaprak şeklinde doğranmış dana ciğeri tavaya eklenir.
  3. Ciğerler pişme noktasına geldiğinde tuz ve karabiber eklenir.
  4. Tuzun saldırdığı suyu çeken ciğerler kırmızı şarap sirkesi ve demi-glace sos eklenir.
  5. Sosları çeker çekmez üzerine maydanoz serpilip servis tabağına alınır.

Notlar

  • Bu tarf de Bistro33 'te yaptıklarımızdan birisiydi. Ve inanılmaz lezzetli oldu. Bizim evde haftada 1-2 kere ciğer pişiyor. Bundan sonra biri Arnavut usûlü biri Venedik usûlü pişecek.
  • Demi-glace sos her zaman bulunmayabilir. En azından bizde bulunmuyor :) Ama evinizde yapmak isterseniz şu tarife bir gözatın . Yerine ne kullanırız diye sorduğumda aşçılardan aldığım cevap et suyu oldu. Siz de demi-glace sos tarifine baktığınızda göreceksiniz ki et suyuna çok benziyor. O yüzden ben evde yaparken içine ev yapımı et suyumdan koyacağım.
  • Kırmızı şarap sirkesi yerine de üzüm sirkesinden kullanabilirsiniz. Aroması biraz farklı olur o kadar. Ama mutlaka sirke kullanmak gerekiyor. Yemeğin asitliğini düzenliyor.

Bunlar da olur

Bütün tarifler →