Şiş Kebap

Şiş Kebap

Izgarada nefis şiş kebap.

Şiş

Malzemeler
Hazırlanışı
  1. Soğan ta çekilip bir süzgeç yardımı ile suyu süzülür.
  2. Soğan suyu süt ve sirke ile karıştırılır.
  3. Etler hazırlanan sütlü karışımda bir gece dinlendirilir.
  4. Domatesler dlimlenip, çekirdekleri çıkarılır.
  5. Biberler doğranır.
  6. Bir gece bekleyen etler şişlere domates ve biberlerle karışık olarak dizilir.
  7. Her şişe bir adet defne yaprağı konulur.
  8. Izgarada pişirilir.

�?iş

Notlar
  • Yemeği pişirme işlemi tam bittiği sırada elektirikler kesildi. O yüzden fotoğrafı flaşla çekmek zorunda kaldım. Pek güzel olmadı. Ama şükretmem lazım ki pişmişti. Yoksa pişirmek için elekiriğin gelmesini de beklemek zorunda kalabilirdim. Bu vesile ile mum ışığında romantik bir yemek yemiş olduk.
  • Arzu edilirse pişirme sırasında de serpilebilir.
Kalıcı bağlantı

Related Posts

6 Responses to Şiş Kebap
  • sumeyye yildiz

    selam devletsah,
    ellerine saglik,sis kebap harika gorunuyor.uzun zamandir yapmak istiyorum ama bir sorun var.amerika’da yasiyorum ve burdaki firinlar turkiye’de “turbo”denilen ve isiyi esit dagitan firinlardan degil.firinin “broil” ayarinda yavas yavas pisirsem sence cok mu kuru olur?

  • Obur Kedi

    Soru gerci Devletsah’a gelmis ama ayni turden firini kullanan birisi olarak deneyimimi paylasmak istedim.

    Broil ayari kisa surede disinin yanmasina ama iclerinin cig kalmasina neden oluyor. Amerikalilar eti o sekilde sevdikleri icin sanirim onlar icin pek sorun yok 🙂 Sebze izgara yapacaksaniz da idare ediyor bu birden disini pisirme ozelligi.

    Et icin sunu tavsiye ederim. Bir tepsiye su koyarak hemen sislerinizin altina koyun (tabi sislerinizi islatmamaya dikkat edin). Sonra 450-500F’da eti bir sure pisirin (yarim saat-45 dakika kadar). Etlerinizin pistigini dusundugunuz zaman dislarini kizartmak icin 3-4 dakika broil ayarinda tutun.

    Bu arada et yemeklerine, ozellikle izgaralara, pisirme asamasinda cok az miktarda kori (curry) eklerseniz cok hos bir tat katiyor.

    Devletsah bu arada izgaralarinin pismemis halleri o kadar guzel gorunuyor ki. Pismis halini istediginiz gibi cekemeseniz de uzulmeyin. Her iki resim de insanin istahini aciyor.

    Ellerinize saglik.

  • Devletşah

    Sevgili Obur Kedi;

    İyi ki cevap vermişsin. Benim cevabım aşağıdaki gibi olacaktı.

    Ben şişleri fırında değil dumansız ızgarada yapıyorum. Ama her halde statik fırında da olur. Sonuçta mangalda da ısı tek yönden geliyor değil mi?

  • Yeşim ALTIN

    Harika görünüyor kebap Devletşah:) Gerçekten çok iştah açıcı bir resim ellerinize sağlık, bu arada bende dumansız ızgarada yapıyorum, mangalı aratmıyor.

  • Nese Yilmaz

    Sevgili Devletsah,
    internetten bir tarif ararken sitenizle tesadufen tanistim, gercekten cok guzel olarak tasarlanmis bir site, tariflerninizide yapmaya basladim guzel sonuclar elde ediyorum. Cok tesekkurler,
    Size yalniz bir sorum olcak et yemeklerinde ve izgarada ozellikle ne eti kullaniyosunuz. Simdiden tesekkurler.

  • Devletşah

    Neşa hanım;

    İlginiz için teşekkür ederim. Ben genelde dana eti kullanıyorum. Alırken kasabıma ne iş için kullanacağımı söylüyorum. O da yemeğe uygun bir yerinden veriyor.

Yorum yapın

YORUMU GÖNDER