Mercimek Taşımacılığı

Mercimek Taşımacılığı

Mercimek Taşımacılığı

Tatilde, plajda oynarken fark ettim ki, Sûfî için iki kova arasında kum taşımak, kale yapmaktan daha eğlenceli. Eve döner dönmez bu parmak kaslarını kuvvetlendirici oyuna devam etmenin yolunu düşünürken akşam yemeğinde pişirdiğim yeşil mercimek çözüm oldu.

Bir kaseye kırmızı mercimeği doldurdum, diğerine kaşıkla taşıyıp duruyoruz. Arada ağzına götürmeye kalktı. Sert geldiğinden bir daha tenezzül etmedi. Böylece küçük beyin hem parmak kasları gelişiyor hem de kaşık kullanma yeteneğinde ilerleme kaydediyoruz.

Kırmızı mercimekle bir başka oyunumuz daha var. Onun da fotoğrafını çeker çekmez paylaşacağım.

Kalıcı bağlantı

Related Posts

5 Responses to Mercimek Taşımacılığı
  • Betul

    Bu tarz etkinlikler montessoride de var, mercimegin icine nohut koyup onlari ayirmasini da isteyebilirsiniz..

  • Meral

    3,5 yaşında oldu hala taşımacılık oynuyor. çorbalara ve pilava koyacağım haşlanmış nohutları taşıtıyorum bende ağzına atsa bile sorun olmuyor. bir de kasede harmanladığım çayı çay kutusuna taşıyor 😉 sevgiler

  • derya

    Maria Montessori çocukları gözlemleyerek onların ihtiyaçlarından yola çıkarak materyaller–oyunlar oluşturmuş. Onların en bilinenlerinden biri de transfer çalışmalarıdır (elle transfer, kaşıkla ve maşayla transfer). Çocuğunu gözlemleyen ve onun ihtiyaçlarını gören her anne bir “Montessori”dir bence. Taşımacılığa devam:)) sevgiler.

  • Kızım bu tür oyunlardan çok sesli hareketli oyunlarla oynamayı severdi.Müzikli kitaplardaki sesleri ya da masalları basa basa tekrar dinlerdi.Ellerindeki çubuklarla vurarak ses çıkartırdı ki evlere şenlik.:))
    Şimdi anaokuluna gidiyor arkadaşları ile müzik grubu kurdular tahmin edin ne çalıyor??
    Bateri.:))

Yorum yapın

YORUMU GÖNDER