Kitap Dolaşımı
Dün Zümrüt hanımdan bir e-posta aldım. “Book Crossing” diye bir olaydan bahsediyordu. Dünyanın her yerinde banklarda, trenlerde, otobüslerde bırakılan kitaplar kendisini bulan kişi vasıtası ile yeni bir yere yeni bir kişiye ulaşıyor.
Sloganı “Bütün dünyayı kütüphane yapalım” olan bu sistem şu şekilde işliyor. Siz beğendiğiniz kitabın içine bu sistemi açıklayan not, tarih ve şehir yazıyorsunuz ve bulunacağını düşündüğünüz bir noktaya bırakıyorsunuz. Sonra bulan kişi kitabı isterse okuyor ve sıra numarası, şehir ve tarih yazıyor. Böylece bir kitabın nerelere gittiği kaç kişi tarafından okunduğu takip edilmiş oluyor.
Daha detaylı bilgi için sitelerine bakabilirsiniz.
Uzun zamandır aslında Türkiye’de var Devletşah..Benim elime geçmedi ama İstanbuldan bırakılan bir kitap Antalya’da bir arkadaşımın eline geçti..Sanrım Radikal Gazetesininde bununla ilgili bir sayfası vardı..
inanılmaz iyi bir uygulama ben okuduğum kitaplara bazen o kadar bağlanır o kadar güçlü bir duygusal bağ kurarım ki bırakamam gibi geliyor.isterim ki hep gözümün önünde olsun.ama deneyeceğim mutlaka,herkes benim gibi kolay ulaşamayabilir kitaplara.
Bildiğim kadarıyla İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin de “Seyyar Kitap” ismiyle yürüttüğü bir kampanya var.
Dolaşan kitapların arkasında bulunan ID numarasıyla http://www.seyyarkitap.com adresine giriş yaparak kitap hakkında yorum bırakabiliyorsunuz.
Selamlar,
Bu bahsettiginiz kampanya cok güzelmis yaaa, süper!
Ve de ilginc yanlari var, kitabi alan kisi bakar nerelerde okunmus diye..Ama bu sekilde kitaplari alipta satan yahut kaybolanda olur mu acaba? Yani kötü amacli kullanilirmi diyede düsündüm dogrusu..
Blogunuz süper…
Heryerde isminizi duyuyorum ondan ugradim ve yazmadan cikmak istemedim..
Bu uygulamayi okumustum daha once bence de cok guzel..Ama ben kiyamam kitaplarima birakamam heralde orada burada 🙂
Kitaplarimi okumak isteyen arkadaslarima verdigimde gelmezse o kitap cok sinir oluyorum, gider yenisini de alir koyarim kutuphaneme takinti iste!!
Sevgiler..