Domatesli Focaccio
Akdeniz yemeklerinin, özellikle de balıkların yanına yakışan lezzetli İtalyan ekmeği…
Malzemeler
Hamuru için
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 275 ml su
Üstü için
- 10-15 tane kiraz domates
- 10-15 tane siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Bütün hamur malzemeleri bir kapta karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur ağzı kapalı bir kapta 1 saat mayalanır.
- Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye 1-1,5 cm yüksekliğinde yayılır.
- Hamurun üzeri bir fırça yardımıyla yağlanır.
- Parmak ile üzerine delikler açılıp bu deliklere ortadan ikiye kesilmiş domates ve çekirdeği çıkartılmış zeytin yerleştirilir.
- Üzerine biberiye serpilip önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
İlk yorumu ben yapayım harika gözüküyo. Ama mayalı hamurları yiye yiye çok kilo alıcaz. :)))Ellerine sağlıkk..
Ben focaccio’yu bizzat devletşah hanımefendinin 🙂 elinden yedim .Biraz pizza hamuruna benzemekle beraber(ki ne de olsa İtalyan ekmeği)tadı gayet güzeldi.Hele benim gibi domates hayranı iseniz adı gibi üstündeki domatesler de gayet cezbedici olabiliyor:)Ellerine sağlık
Herkese afiyet olsun…
Canım;
Sen İstanbul’dan kalkıp gelmişsin ben yapmaz mıyım. Sen yine gel ben yine yaparım…
Merhaba,
Focaccia tipik bir Ligurian yemegidir,yalniz Liguria bolgesinde ki Focaccia’lar kesinlikle daha yagli (oyle ki pecete ile yagin fazlasini alirsiniz) ve de tuzlu.Birde soganli pisirip,denemenizi tavsiye edecegim.Italya’ya yolunuz duserse Focaccia’yi vataninda yani Genoa (Cenova)’da deneyin derim.
Sevgiler,
Harika gorunuyor. Ellerine saglik. Degisik Focaccia tariflerine rastladim. Ben de denedim cok guzel bir ekmek. Baharatlar cesitlendirilebilir. Hazir alinanlar biraz yagli oluyor gercekten. En guzeli kendi yaptiklarimiz yine bence!
Sitenin yeni duzeni cok hos olmus.
Sevgilerimle.
Devletşahçım herkes tariflerine birşeyler söylüyor da, fotoğrafların genellikle lezzetin gölgesinde kalıyor gibi geliyor bana:)Bu tarif için kullandığın iki fotoğraftan üsttekini çok başarılı buldum. Belki denemişsindir ama alttaki fotoğrafı tam üstten, kadraja paralel olarak çekseydin de o siyah fona öyle oturttsaydın diye geçti içimden.
Sevgiler
Gülnurcuğum;
Bazen fotoğrafları çekerken o hallere giriyorum ki o pozisyonlar daha fotoğraflık oluyor. Bir de çektiklerim sıcaksa ki bu ekmek öyleyi. Yana yana şekil veriyorum. Galiba öyle bir pozu var. Ama netleyememişim..
Eline sağlık gfczel olmuş. Yalnız dikkatimi e7eken hani demişsin ya Nao uygun değerlerde değil’ uygun dediğin değerlerde arşivde pek e7ok sitsem gelmiş. Yani Nao -0,9 ikende +0,9 ikende Y.b yeterli gfcce ve konuma ulaşmış. O yfczden -1,+1 aralığı bize en uygun olanı. -0,5 iken 1040 lık Y.b de oluşmuş +0,5 iken de.Ao’da da genelde 0 -2 bandında sitsem alıyoruz. Mesela 5 Şubat’ta -2 lerde iken 6 Şubat’ta -3 lerin altına inmiş ve sitsem hemen fczerimizden gitmiş. 15 Şubat’ta giren sitsemde Ao yine -2 lere ve altına inmiş. Dediğin gibi -3 lerde de sitsem girmiş olabilir ama ya f6rnek sayısı e7ok azdır ya da kısa sfcreli ve etkisiz sitsemlerdir diye dfcşfcnfcyorum. Aksini gf6rene kadar da dfcşfcnmeye devam edeceğim. Sevgilerimle..
Ekmek tarifinizde kullanılan bardak ölçünüz kaç ml.
Tarifleriniz için teşekkürler.
Fatma hanım;
Kullandığım bardak aslında amrikan cup ölçüsü. Yaklaşık 240 ml.