Christopher of the Wolves – Samadhi
[kml_flashembed movie="http://www.magnatune.com/img/magnatune_player.swf?playlist_url=http://www.magnatune.com/artists/albums/cwolves-samadhi/hifi.xspf&autoload=true&autoplay=true&playlist_title=Samadhi%20:%20Christopher%20of%20the%20Wolves" width="500" height="120" wmode="transparent"/]
Christopher of the Wolves, tek kiÅilik bir orkestra. 20’den fazla enstrümanı kullanabiliyor ve bunlardan 6 tanesini aynı anda çalabiliyor.
Geçen hafta insanların hayatlarında seçim yapmak zorunda kaldıkları önemli dönüm noktalarından söz etmiÅtim. Bugün dinleyeceÄimiz albümün sahibinin seçimleri ve hayat tarzı diÄer müzisyenlerden oldukça farklı. Her Åeyden önce o müziÄe çok küçük yaÅlarda baÅlamamıÅ. 1993 yılında ABD’de bilgisayar dünyasının büyük Åirketlerinden birindeki iÅini bırakmıŠve 36 yaÅında müzisyen olmaya karar vermiÅ.
BaÅlangıçta doÄal olarak pek iyi bir müzisyen deÄilmiÅ. Ä°lk önce didgeridoo çalmaya baÅlamıÅ. Bu enstrümanın kökenlerini araÅtırınca Avustralya yerlileri olan Aborijinlerin kültürüyle tanıÅmıÅ. Sonra kendi evinde kendi didgeridoosunu yapıp satmaya baÅlamıÅ. 9 ay sonra ilk kasetini doldurup 250 tane satmıÅ.
Bir kaç yıl sonra repertuarına bir Afrika vurmalı çalgısı olan “Djembe“yi katmıÅ. Ä°ki enstrümanı aynı anda çalmayı denemiÅ ve baÅarmıÅ.
1999 yılına geldiÄinde tüm birikimini müzik yolunda harcadıÄı için parası bitmiÅ. Bu yüzden evini satıp müzik konusunda kendini yetiÅtirmeye devam etmiÅ. Bir yandan da geçimini saÄlayabilmek için sokak çalgıcılıÄı yapmaya baÅlamıÅ. Bu konuda Avrupa ülkeleri Amerika’ya göre daha avantajlı olduÄu için Avrupa ülkelerini gezmeye baÅlamıÅ. Bu Åekilde tam 17 ülkede sokak çalgıcılıÄı yapmıÅ. AÅaÄıdaki video, Oxford’daki sokak performansında çekilmiÅ.
Å?u anda farklı kültürlere ait 20 enstrümanı kullanmayı biliyor ve bunlardan 6 tanesini aynı anda çalabiliyor. Sanatçının sitesine www.trancevision.com adresinden ulaÅabilirsiniz.
Not: GünlüÄünde yazdıÄına göre Åu anda Tayland’ın kuzeyinde Pai bölgesindeymiÅ. Ä°zlemek isteyenler onu -eÄer hala polisler yakalamadıysa- Pai’nin sokaklarında bulabilirler.
Çok ilginç bir hayat hikayesi.Özgür ruh diye buna denir.
Merhabalar.
Ben sizi, Pastacı, Gelincikler ve diğer tüm blogları annem sayesinde tanıdım. Kendisi hepinizin müdavimi. Kısa süre önce Burcu Hanım’ın şeker hamuru modelleme seminerine katıldı. Piknik maceranızı da beraber takip ediyoruz.
Ben bizi tanıştırdığınız bu güzel müzik için size teşekkür ederim. Benimle aynı zevklere sahip olan birilerini tanımak gerçekten iyi. Genelde ben de new age veya orta çağ müziklerini dinliyorum. Film müzikleri zaten vazgeçilmezimdir. Christopher of the Wolves u da bu tarz müziklerin bir sentezi olarak gördüm ve çok hoşuma gitti. Ayrıca müzisyenin amacına ulaşmadaki cesaretini, çabalarını da takdir etmek lazım. Bende her ne kadar tutku haline gelse de evimi satıp her şeyimi müziğe feda edemezdim.
Bir üniversite öğrencisiyim. Siz de biraz takip ediyorsanız fark etmişsinizdir. Müzik her ne kadar evrensel, ruhu besleyen bir unsur olsa da artık benim gibi gençlerin dinlediği müzik tarzlarında kirlenme olduğunu düşünüyorum. Artık yaşıtlarım daha gürültülü olan dark metal ya da abuk subuk sözleri olan müzikler dinlerken benim zevklerime sahip olan bir insan bulup müzik konusunda konuşamıyorum. Bunun nedeni de bence bu tarz müzik yapan sanatçıların reklama çok fazla yer vermemesidir. Neden bizler sadece piyasadaki müzisyenleri dinleriz? Neden Lordi’yi, Spice Girls’ ü, 4 Yüz’ü, biliriz de Shakti, Ennino Morricone hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz? Yanlış anlaşılmasın; ben Lordi kötü müzik yapıyor demiyorum. Fakat sürekli gündemde olan insanlar bir şekilde dinleniyor. Evde dinlemezseniz dışarıda, bir defilede, bir mağazada, arkadaşınızın evinde çalınıyor. Yine de bizler aynı tip müziği dinlemekten sıkılmıyoruz. Oysa Christopher of the Wolves gibi farklı bir albüm (ya da biri) çok fazla dinlenmiyor; insanlara tanıtımı yapılmıyor. Böyle şahane bir müziği ve müzisyeni bize tanıttığınız için size teşekkür ederim.
Merhabalar..
Tao’nun dediÄi gibi; “Ä°nsan önce, kendi içindeki boÅluÄa düÅmeli ve varlıÄını, kendi boÅluÄunda aramalı..!”
C.O.T.W’ı ilk kez sizin sitenizde duydum ve dinledim. Ä°nsanı hakikaten, kendi içinde sonsuz bir yolculuÄa çıkarıyor. Kopamıyorsunuz! Biraz sufizm, biraz taoizm, biraz felsefi, biraz dini ve tam anlamıyla insancıl kokan eserler bunlar! Ä°nanın, dinlemekten son derece keyfaldım..
Yarın, bu deÄerli sanatçının albümünü alıp dinlemeye koyulacaÄım. Kendi iç yolculuÄum esnasında beni etkileyeceÄini umuyorum! Elinize ve yüreÄinize saÄlık, teÅekkür ediyorum..
Serdar YEÅ?Ä°LYURT
sitsniz çok hoş
Selamün aleyküm
Çok hoş bir müzık parolsuz müziklerden çok hoşlanırım.
Selametle
Hello,
Is there anyone out there? I have just found this blog, and I see that some people from Turkey are enjoying my music. I am honored to see this. I have been thinking of traveling to Turkey to play some music. Is there anyone there who might be able to help me coordinate some performances there?
Kind regards,
Christopher