Kazayaklı Börek

Kazayaklı Börek

Tek lokmalık lezzetler…

Kazayaklı börek

İçindekiler
Hazırlanışı
  1. Kazayakları yıkanıp ince ice doğranır.
  2. Kazayakları peynir ve yumurtaların beyazı ile karıştırılır.
  3. Yufkalar tam ortadan ikiye bölünür.
  4. Düz kısmına harçtan konulup rulo yapılır.
  5. Rulo 2 cm’lik parçalar halinde dilimlenip tepsiye dizilir.
  6. Üzerlerine su ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür.
  7. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Kazayağı

Notlar
  • Bundan 10 gün önce eşimle gittiğimz bir yerde karıştırdığım dergide ¨Kazayaklı börek¨tarifi görüp güldüm. ¨Kazayağını nereden bulacağım da bu böreği yapacağım¨dediğimi çok net hatırlıyorum. Bu serzenişten 2 gün sonra gittiğimiz Anadolu Feneri’nden dönerken yol kenarında satış yapanlardan birisinde kazayağını bulup aldım. Tabi tarife detaylı bakmadığım için, kendi tarifimi uydurdum.
  • Kazayağı maydanoza benziyor. Tat olarak biraz daha mayhoş. Siz kazayağı bulamazsanız maydanoz kullanın.
  • Mutlaka yağsız peynir kullanın. Yoksa peyniriniz eriyip gider.
  • Bu minyatür, bir lokmalık börekler çok kalabalık toplantılar için çok uygun. Ama siz istediğiniz boy, sigara böreği gibi de sarabilirsiniz.
Kalıcı bağlantı

Related Posts

7 Responses to Kazayaklı Börek
  • ANNE KEDİ

    Her türlü ota bayılırım, yemeklerini yapmayı da severim ama kazayağını hiç denemedim. Aklımda bulunsun görür görmez alayım.
    Tarif için teşekkürler. Sevgilerimle.

  • gunesligunler

    Devletşahçım merhaba,

    Kazayağı bana köyde geçen çocukluk günlerimi hatırlattı. Çünkü annemle birlikte köyümüzün kenarındaki ormanda türlü çeşit otlar arasında topladıklarımızdan birsi de kazayağıydı. Börek olarak hiç yemedim gerçi biz daha çok salata olarak tüketirdik bu otu ve ben tadına bayılırım. Bunun gibi daha pekçok tadı eşsiz otlar var aslında yurdumuzda. ilk aklıma gelenler, gelincik otu, ebegümeci, ısırganotu,kızılbacak ve dahası… Kesinlikle şu an metropolde yaşayan biri olarak şunu çok rahat söyleyebilirim. Çoook şey kaçırıyoruz biz buralarda çoook.

  • Esra K.

    Böreği denedim, lezzetli ve hafif bir aperatif oldu, kazayağının lezzeti de güzel bence. Tarif için teşekkürler.

  • Esra K.

    Bu arada semt pazarlarında bu tip otlar satılıyor. Ben yeşilköy pazardından aldım, daha önce Fatih’teki çarşamba pazarında da görmüştüm kazayağını. Özellikle bahar aylarında rahatlıkla bulabilirsiniz.

  • Ali Haydar ÜNSAl

    Merhaba,
    Kazayağı Turşusu en sevdiğim turşular arasında yer alır her sene Kars’tan getirtirim.Kazayağı resmi ile benim bildiğim kazayağı uyuşmuyor. internnette biraz araştırma yaptım. Tam olarak kazayağı aslında aşağıdaki linke ualaşılabileceği gibi. http://www.burduranbarcik.com/anbarcikkoyubitkisozlugu.htm

    Sanıyorum birden çok bitkiye aynı ad verilmiş.

  • nesibe

    mERHABA,

    Bende kazayağı sevenlerden biriyim. Benimde tanıdığım kazayağı sizin resimdekinden farklı.Akarsu kenarlarında yetişen tadı hoş olan bir ottur.
    Anadoluda kızılbacak denilen ilkbaharda yetişen otunda lezzeti çok güzel .Özellikle kavurması .Taksiye ederim.

    Kahramanmaraşdan bildiği başka bir tat ise yine tatlı su kenarlarında yetişen ISPATAN otu var .Suteresei olarakda biliniyor.Çünkü tadı tereyi andırıyor..İstanbulda bulamıyorum. İngilterede marketlerde satılıyor ama İstanbulda yok:(((
    Hepinize bu otları denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

  • Cihan Salim

    Ali Haydar Ünsal ve Nesibe’nin yorumlarında kaz ayağı olarak farklı bir bitki var, fakat bugün bizde yukardaki tarifte görüntüsü olan bitkiyi aldık İnebolu pazarından. Satıcı yumurta kırabileceğimizi söyledi… Peki o zaman bu görseldeki bitkinin başka bir adı ya da gerçek adı nedir acaba?..

Yorum yapın

YORUMU GÖNDER